				2	2-Oct-24				
				Master o	f Ceremony - TBC				
		St	ream 1				Str	eam 2	
.30am - 8.35am	Opening	Matt Potter, CEO, ALGA	Welcome and Introductions	5mins					
.35am - 8.45am	Opening		Welcome to Country	10mins					
3.45am - 9.00am	Opening	Matt Potter, CEO, ALGA	Official Conference Opening	15mins					
9.00am - 9.20am	Plenary Keynote No. 1	Dan Hikuroa, Associate Professor, Te Wānanga o Waipapa, Waipapa Taumata Rau/University of Auckland	твс	20 mins					
9.20am - 9.40am	Plenary Keynote No. 2	Bradley Moggridge, Professor and A/Associate Dean (Indigenous Leadership and Engagement), University of Technology Sydney	ТВС	20 mins					
9.40am - 9.55am			Questions and Answers	15mins					
9.55am - 10.00am	Sponsor			5mins					
.0.00 - 10.30am	Break	aining: Soil Backgrou	Morning Tea Networking nd and Risk Assessment (ITRC)					ea Networking und Gas Management	
0.30am - 12.30pm	Training	Trainers:	Soil Background and Risk Assessment	120mins	10.30am - 11.00am	Theme Presentation	Peter Atchison, PAGeoConsulting Ltd.	Gas and Vapour Control CQA/verification - lessons learned	30mins
		Brady Johnson, University of Aberdeen			11.00am- 11.15am	Presentation	Shona Hobbs, AECOM NZ Ltd	Looking in the Right Place - Soil Vapour Investigation in New Zealand	15mins
		Chrissy Peterson, EHS Support			11.15am - 11.30am	Presentation	Nicolas Franco, Riley Consultants Ltd	Vapour Intrusion: from risk to remediation strategy	15mins
		Charlie DeWolf, Trihydro Corporation			11.30am - 11.45pm	Presentation	Simon Hunt, EHS Support New Zealand Ltd	Community Lane Re-Development	15mins
					11.45am - 12.15pm			Questions and Answers	30mins
							Presen	tation Pitch	
					12.15pm - 12.20pm	Presentation Pitch	Sarah Westoby, SLR Consulting NZ Ltd	Good Planning for Contaminated Site Management	5mins
					12.20pm - 12.25pm	Presentation Pitch	Simon Beardmore, e3 Scientific Limited	To understand when applying for consent under the NESCS as a discretionary activity is a reasonable proposition, and when it's poor practice	5mins

Image: problem in the second state in the state of process and provide state of provide state provide state of provide state of provide state provi						12.25pm - 12.30pm	Presentation Pitch	Dr Melanie Kah, The University of Auckland	Pesticide Residues in soils from Auckland and Waikato	5mins
1.30pr. 2.30pr. Pare Biscassion Obser: Tary Casin Pare Biscassion Mode of control model (model) Mode of control model (model) Model (model) Model (model) Model (model)<	12.30pm -1.30pm	Break		Lunch				L	unch	
1.30pr 2.30pr 1.30pr 2.30pr 1.60 × 160 model Name Production Notice Network Other Long Name (Network Network			Theme: Po	licy and Regulation			-	Theme: N		
Analysis Partial Manuality, Exc. Manuality,	1.30pm - 2.30pm	Panel Discussion	Chair: Tony Cussins		60mins	1.30pm - 1.45pm	Presentation	· ·	into the process of Audit and Maintaining the Health of	
Appendix						1.45pm - 2.00pm	Presentation	· · ·		15mins
Index						2.00pm - 2.15pm	Presentation	Speaker TBC	Continuous Landfill Gas Monitoring	15mins
2-30pm Presentation Limited Probability from status of Procession interves 2-30pm 2-30pm 2-30pm Comparison						2.15pm - 2.30pm	Presentation	Momentum	Presenting A Smoking Gun (XRF QA and QC)	15mins
The restrict From Unice Construction of Presentation The restrict Could Ject Council Cou	2.30pm - 2.50pm	Presentation		at the Kokkosis Case	20mins	2.30pm - 2.50pm				20mins
3.20pm - 3.25pmPresentationMonique Hitchens, GroupFrom Start to Finish (And a little in between)Smins3.20pm - 3.40pmPresentationSpeaker TBCNZ WorkSafe Update20mins3.25pm - 3.30pmPresentationDeclan Fisher, Beca Residential Heavy Metal Contamination: Solisafe & Dutszefe ActearoaSmins3.20pm - 3.40pmPresentationSpeaker TBCNZ WorkSafe Update20mins3.30pm - 3.35pmPresentationDeclan Fisher, Beca Residential Heavy Metal Contamination: Solisafe & Dutszefe ActearoaSmins3.40pm - 3.40pmPresentationCraig Cowper, Alliane SupportAre we building houses on dodgy foundations?15mins3.30pm - 3.35pmPresentationWinkersky of AucklandUnderstanding the Status of PFAS Contamination in New Collaboration and TransparencySmins3.40pm - 4.25pmPresentationAndrew Rumsby, EHS SupportA/QCW Hat is it good for?15mins3.40pm - 3.45pmPresentationShifki Saxen, ADE Consulting row Collaboration and TransparencySmins1.0pm - 4.25pmPresentationMartin Robertson, Z BrenzyWhat Lies Beneath? Physical Hazards on Contaminated State1.5mins3.40pm - 3.45pmPresentationMartin Robertson, Z Monstane, RTP Consulting row StateMartin Robertson, Z BrenzyWhat Lies Beneath? Physical Hazards on Contaminated State1.5mins3.40pm - 3.45pmPresentationMartin Robertson, Z Monstane, The University of Noshae, RTPSolig Greenhouse Gas Emissions under New Zealand Native Vegetation receiving Wastewater Irrigation Native Vegetation recei	2.50pm -3.20pm									
3.20pm		1	-	Our Next Gen of Practitioners			-	Theme: Quality Assur	ance and Quality Control	1
3.30pm 9resentation Declan Fisher, Bea Beaided and target and the status of PFAS Contamination: Solida & sinse 3.40pm 3.40pm 7.81pm Presentation Area we ubiding houses on dodgy foundations? 15min 3.30pm 3.30pm Presentation Shilla Data, University of University	3.20pm - 3.25pm	Presentation	ADE Consulting	From Start to Finish (And a little in between)	5mins	3.20pm - 3.40pm	Presentation	Speaker TBC	NZ WorkSafe Update	20mins
3.30pm - 3.35pm Presentation University of Audatada University of Zaaland	3.25pm - 3.30pm	Presentation	Declan Fisher, Beca	Residential Heavy Metal Contamination: Soilsafe &	5mins	3.40pm - 3.55pm	Presentation	Craig Cowper, Alliance	Are we building houses on dodgy foundations?	15mins
3.3 Spm - 3.40pmPresentationTonkin & Taylor LdIrransforming Residential Redevelopments through Collaboration and TransparencySmins4.10pm - 4.25pmPresentationEnergySites <th< td=""><td>3.30pm - 3.35pm</td><td>Presentation</td><td>University of</td><td>-</td><td>5mins</td><td>3.55pm - 4.10pm</td><td>Presentation</td><td></td><td>QA/QC What is it good for?</td><td>15mins</td></th<>	3.30pm - 3.35pm	Presentation	University of	-	5mins	3.55pm - 4.10pm	Presentation		QA/QC What is it good for?	15mins
3.40pm - 3.45pmPresentationConsulting GroupFrom Mumbai to MulchSmins4.25pm - 4.40pmPresentationSpeaker 1BCQAQC Pactice Note LaunchIsmins3.45pm - 3.50pmPresentationMaryam Roshan Mooshaee, The University ofImprovement of bentonite performance by using natural polymer to minimize leachate leakageIsmins4.40pm - 5.00pmIIQuestions and Answers20mins3.50pm - 3.55pmPresentationColter Carson, Tonkin & Taylor LISoil Greenhouse Gas Emissions under New Zealand Native Vegetation receiving Wastewater IrrigationSminsSminsIIQuestions and Answers20mins3.50pm - 4.15pmColter Carson, Tonkin & Taylor LISoil Greenhouse Gas Emissions under New Zealand Native Vegetation receiving Wastewater IrrigationSminsII <td< td=""><td>3.35pm - 3.40pm</td><td>Presentation</td><td></td><td></td><td>5mins</td><td>4.10pm - 4.25pm</td><td>Presentation</td><td></td><td>-</td><td>15mins</td></td<>	3.35pm - 3.40pm	Presentation			5mins	4.10pm - 4.25pm	Presentation		-	15mins
3.45pm - 3.50pm Presentation Mooshaee, The University of Provine to minimize leachate leakage Smiss 4.40pm - 5.00pm Questions and Answers 20mins 3.50pm - 3.55pm Presentation Colter Carson, Tonkin & Taylor Ld Soli Greenhouse Gas Emissions under New Zealand Native Vegetation receiving Wastewater Irrigation Smiss 4.40pm - 5.00pm Image: Colter Carson Provine Carbon Provine Carb	3.40pm - 3.45pm	Presentation		From Mumbai to Mulch	5mins	4.25pm - 4.40pm	Presentation	Speaker TBC	QAQC Pactice Note Launch	15mins
3.50pm - 3.55pmPresentationTonkin & Taylor LtdSoli Greenhouse Gas Emissions Under New Zeland Native Vegetation receiving Wastewater Irrigation3.55pm - 4.15pmConstantQuestions and Answers20mins4.15pm - 5.00pmPhil Stevens, Slow FarmTBCAffrect45mins	3.45pm - 3.50pm	Presentation	Mooshaee, The		5mins	4.40pm - 5.00pm			Questions and Answers	20mins
4.15pm - 5.00pmKeynotePhil Stevens, Slow FarmTBCAssociationAssociation4.15pm - 5.00pmKeynotePhil Stevens, Slow FarmTBCAssociationAssociation	3.50pm - 3.55pm	Presentation			5mins					
4.15pm - 5.00pm Keynote Farm IBC 45mins	3.55pm - 4.15pm			Questions and Answers	20mins					
	4.15pm - 5.00pm	Keynote		твс	45mins]				
5.00pm - 7.00pm Networking Welcome Drinks	5.00pm - 7.00pm	Networking				Welcome	Drinks			

				23-0	ct-24				
			Mas	ter of Ce	remony - TBC				
		Sti	eam 1				S	itream 2	
9.00am - 9.05am	Opening	Matt Potter, CEO, ALGA	Welcome and Introductions	5mins					
9.05am - 9.55am	Plenary Keynote	Dr Lokesh Padhye, Associate Professor, University of Auckland	Emerging Contaminants in Aotearoa: PFAS, Microplastics, Pharmaceuticals and Other Trace Organics in Our Waters and Beyond	50 mins					
	Sponsor			5mins					
	Break		Morning Tea Networking					ng Tea Networking	
	Theme: Māori and Ir	ndigenous Perspective	s in Contaminated Land and Groundwater Issues				Theme: I	andfill Management	
10.30am - 11.30am	Panel Discussion		Title: TBC	60mins	10.30am - 10.45am	Presentation	Anthony Kirk, GHD	NZAS landfill hydrogeological assessment – a case study of contaminant transport in a coastal environment	15mins
		Panel Members: Bradley Moggridge, University of Technology Sydney			10.45am - 11.00am	Presentation	Gabriela Staehle, ENGEO Ltd	Water Treatment Pilot Study – Landfill Leachate	15mins
		Erina Watene, Pou Putaiao (Chief Scientist Maaori) at NZ Bio Heritage National Science Challenge			11.00am- 11.15am	Presentation	Sean Finnigan, Fraser Thomas Ltd	Investigation and Options Assessment for Management and Remediation of the Tokanui Hospital Closed Landfill	15mins
		endienge			11.15am - 11.30am	Presentation	Louise Wilson, Collaborations	Closed Landfill Remediation Using Sustainably Sourced Soils	15mins
					11.30am - 11.45pm	Presentation	твс	ТВС	15mins
					11.45am - 12.15pm			Questions and Answers	30mins
11.30am - 11.45am	Presentation	Megan Baddiley, WSP New Zealand Ltd	Te Ahu a Turanga – A case study in growing together. Nāu te rourou, nāku te rourou, ka ora ai te iwi	15mins			Pre	sentation Pitch	
11.45am - 12.00pm	Presentation	Emmylou Cooke	Characterising the Exposure of Indigenous Australians to Contaminated Land	15mins	12.15pm - 12.20pm	Presentation Pitch	Dr Richard Stewart, RemBind Pty Ltd	Stabilisation and Reuse of PFAS Soil in NZ - Global Lessons and Local Examples	5mins
12.00pm - 12.15pm	Presentation	Sari Eru, EINZ	Mā te mohio ka marama, mā te marama ka matau (Sari Eru) An open, honest industry discussion that aims to improve tauiwi (non- Māori) engagement with mana whenua.	15mins	12.20pm - 12.25pm	Presentation Pitch	Kimberley Saflian, EarthScience Information Systems	Data informed approach to solve complex problems in a contaminated land investigation context	5mins

12.15pm - 12.30pm			Questions and Answers	15mins	12.25pm - 12.30pm	Presentation Pitch	твс	твс	5mins
12.30pm -1.30pm	Break		Lunch					Lunch	
		Risk Assessment an	d Communication Training			1	merging Issues a	and Contaminants of Concern	
1.30pm - 2.50pm	Training		Title: Risk Assessment for Contaminated Land Professionals	60mins	1.30pm - 1.45pm	Presentation	Mark Ballard, GHD Pty LTD	Use of Retardants in NZ Wildfires – Ticking Environmental Timebomb or Damp Squib?	15mins
		Facilitators: Victoria Lazenby, Director, Terravale			1.45pm - 2.00pm	Presentation	Anna Kostiuk- Warren, Beca	Occurrence and Fate of Glyphosate and its Metabolite Aminomethylphosphonic acid (AMPA) in the Urban Environment	15mins
		Consulting Dr Kate Hughes,			2.00pm - 2.15pm	Presentation	Brady Johnson, University of Aberdeen	The Role of Groundwater in Adapting to Climate Change and Increasing Resilience to Drought	15mins
		Ecology Data Bank Services			2.15pm - 2.30pm	Presentation	University of Otago Ōtākou	Aotearoa New Zealand's New Government Proposal to Remove Hard-Won Protection for Waterways Will Worsen the Country's Freshwater Crisis	15mins
					2.30pm - 2.50pm			Questions and Answers	20mins
2.50pm -3.20pm	Break		Afternoon Tea					fternoon Tea	
	r		t and Communication			-	Regulator Foru	m (Open to regulators only)	
3.20pm - 3.35pm	Presentation	Marcus Herrmann, Riley Consultants Ltd	Risk Assessment, Asset Management and Environmental Rehabilitation of Closed Landfills	15mins	3.20pm - 5.00pm	Regulator Forum	Faciltators:	Regulator Forum	100mins
3.35pm - 3.50pm	Presentation	David Dangerfield, EHS Support New	Risk Assessment - Asbestos in Air v Soil Moisture in New	15mins					
		Zealand Ltd	Zealand	13111115					
3.50pm - 4.05pm	Presentation	Zealand Ltd Hannah Mirabueno, Environment Canterbury	Zealand Navigating Communication During a Complex Site	15mins			Michelle Begbie, Waikato		
	Presentation Presentation	Hannah Mirabueno, Environment	Zealand Navigating Communication During a Complex Site Remediation The Precautionany Principle - Has It Helped or Hindered				Begbie,		
3.50pm - 4.05pm		Hannah Mirabueno, Environment Canterbury Andrew Thomas,	Zealand Navigating Communication During a Complex Site Remediation The Precautionary Principle - Has It Helped or Hindered Communicating and Managing PFAS Risks?	15mins			Begbie, Waikato Facilitator 2 -		
3.50pm - 4.05pm 4.05pm - 4.20pm	Presentation	Hannah Mirabueno, Environment Canterbury Andrew Thomas, GHD Pty Ltd Robyn Edwards,	Zealand Navigating Communication During a Complex Site Remediation The Precautionary Principle - Has It Helped or Hindered Communicating and Managing PFAS Risks? The Long Road (map) to Remediation The Perception of Risk, vs Measured Risk A Case Study of	15mins 15mins			Begbie, Waikato Facilitator 2 -		
3.50pm - 4.05pm 4.05pm - 4.20pm 4.20pm - 4.35pm	Presentation Presentation	Hannah Mirabueno, Environment Canterbury Andrew Thomas, GHD Pty Ltd Robyn Edwards, Tonkin & Taylor Ltd Robert Gauthier,	Zealand Navigating Communication During a Complex Site Remediation The Precautionary Principle - Has It Helped or Hindered Communicating and Managing PFAS Risks? The Long Road (map) to Remediation The Perception of Risk, vs Measured Risk A Case Study of the Identification, Classification, Risk Assessment and Remediation of Radionuclide Contamination from	15mins 15mins 15mins			Begbie, Waikato Facilitator 2 -		

				24-0	ct-24				
			Mas	ter of Ce	remony - TBC				
		Strea	am 1		-		Str	ream 2	
9.00am - 9.05am	Opening	Matt Potter, CEO, ALGA	Welcome and Introductions	5mins					
9.05am - 9.55am	Plenary Keynote	Victoria Lazenby, Director, Terravale Consulting	A Risk Assessors Guide to the Galaxy (of Emerging Contaminants)	50 mins					
9.55am - 10.00am	Sponsor			5mins				To Motoreulium	
10.00 - 10.30am	Break Plastics	I : Macro to Micro, Challeng	Morning Tea Networking es and Solutions (Worksop: SETAC)					Tea Networking Trace Elements	
10.30am - 11.50pm	Workshop	Trainers:	Plastics: Macro to Micro, Challenges and Solutions	80mins	10.30am - 11.00am	Theme Presentation	Dr Nick D Kim, Massey University	Tolerable risks and untenable outcomes: it's time to review the national soil standard for arsenic	30mins
		Professor Sally Gaw, University of Canterbury			11.00am- 11.15am	Presentation	Dr Ayrton Hamilton, The University of Auckland	Erionite in New Zealand, assessing and managing risk: What we now know	15mins
		Dr Terri-Ann Berry, Director of the Environmental Innovation Centre and Associate Professor at the School of Future Environments at Auckland University of Technology	This workshop will explore why reducing the use of plastics is a pressing sustainability issue and the challenges faced by Australasian Land and Groundwater Association members in navigating the use of plastic alongside increasing sustainability requirements.		11.15am - 11.30am	Presentation	Simon Beardmore, e3 Scientific Limited	Quicksilver in the Goldfields of Otago	15mins
11.50pm - 12.05pm	Presentation	Dr Julia Jaeger, Eurofins Environment Testing Australia Pty Ltd	Navigating Microplastics: Lab Setup, Protocols, and Environmental Prevalence	15mins	11.30am - 11.45am	Presentation	Shona Hobbs, AECOM NZ Ltd	Following the Evidence – A Contaminated Land Detective Story	15mins
12.05pm - 12.20pm	Presentation	Elham Faraji, University of Auckland	Advanced Quantification of Soil Microplastics Using FTIR and Pyrolysis-GC/MS Techniques	15mins	11.45am - 12.00pm	Presentation	Jonathan Caldwell, Waikato Regional Council	Managing Acid Sulfate Soil Risks to the Environment and Infrastructure	15mins
12.20pm - 12.30pm			Questions and Answers	10mins	12.00pm - 12.30pm			Questions and Answers	30mins
12.30pm -1.20pm	Break		Lunch & AGM					ch & AGM	
	Theme:	Sustainability and Resilien	ce in Assessment and Remediation			New	Zealand and Australian	WQ Guidelines (Workshop: SETAC) Relevance of the ANZG Guidelines for Fresh and Marine	
1.20pm - 1.35pm	Presentation	Ben Keet, K8 Ltd	Sustainable Remediation of Former Gasworks Site in Masterton, New Zealand	15mins	1.20pm - 2.50pm	Workshop	Trainers:	Water Quality to New Zealand, with cross linkage to the NPS-FM	80mins
1.35pm - 1.50pm	Presentation	Paul Kennedy, Kennedy Environmental Limited	Re-Use of dredged marine sediment in New Zealand	15mins			Rick van Dam, WQadvice		
1.50pm - 2.05pm	Presentation	Sam Willis, Alliance	The Land of the Long White Cloud, cheap landfilling and lessons to be learnt around legal soil reuse	15mins			Jennifer Gadd, Hydrotoxy Research		
2.05pm - 2.25pm	Presentation	Dr Seethal Sivarajan, BTW	Testing simple remediation techniques to recover the New Zealand pasture from major tephra fall	15mins					
2.25pm - 2.50pm			Questions and Answers	20mins					
2.50pm -3.20pm	Break		Afternoon Tea					ernoon Tea	
		Theme: Groundwate	er Fate and Transport					: Revolutionising the Industry	
3.20pm - 3.50pm	Theme Presentation	Dr Rory Lane, BlueSphere Environmental Pty Ltd	Remediation of Trichloroethene Impacted Groundwater via Bioaugmented In-Situ Reductive Dechlorination in a Clay-Rich, Low Permeability Aquifer	30mins	3.20pm - 4:05pm	Keynote	Ton Dijkgraaf, Director, Slam Learning Company	ТВС	40mins
3.50pm - 4.05pm	Presentation	George Ivey, Ivey Interantioanl Inc.	Sustainable Surfactant Enhanced Hydrocarbon, Chlorinated Solvent, and PFAS Remediation Resolving Hydro-Geo-Chemical Limitations	15mins					
4.05pm - 4.20pm	Presentation	Samantha Iles, SLR Consulting NZ Ltd	Hydrocarbon Groundwater Plume Monitoring – An Oil Industry Practice Note	15mins	4.05pm - 4.20pm	Presentation	Tom Davies, Datanest	Using AI to identify the extent of soil contamination	15mins

A.35pm - 4.50pm Bryden Tiddy, Tetra To Coffey Pty Ltd Surface Water/Groundwater Interactions And How Dilution Effects Can Adversely Influence Remediation Decisions 15mins A.35pm - 4.50pm Presentation Kimberley Safilan, EarthScience Information Systems New Zealand Defence Digital Data Platform. Quality control and quality assurance in contaminated land data management to improve reporting outcomes 15mins 4.50pm - 5.10pm Image: Control and quality assurance in contaminated land data Image: Control and quality assurance	4.20pm - 4.35pm	Presentation	Simon Hunt, EHS Support New Zealand Ltd	Groundwater Surface Water Interactions – Sampling Pore Water to Establish Exposure Point Contaminant Concentrations	15mins	4.20pm - 4.35pm	Presentation	Georgie Shaw, Alliance	ChatGPT, write me an Al for Beginners Abstract Title	15mins
4.50pm - 5.10pm Questions and Answers 20mins 4.50pm - 5.10pm Questions and Answers 15mins	4.35pm - 4.50pm	Presentation	Bryden Tiddy, Tetra Tech Coffey Pty Ltd	Dilution Effects Can Adversely Influence Remediation	15mins	4.35pm - 4.50pm	Presentation	EarthScience	control and quality assurance in contaminated land data	15mins
	4.50pm - 5.10pm			Questions and Answers	20mins	4.50pm - 5.10pm			Questions and Answers	15mins